Behandlinger

Vi tilbyder

Vi tilbyder tandbehandling med fokus på sunde tænder livet igennem. Alle behandlinger udføres med udgangspunkt i moderne tandbehandling, herunder procedure, materialer og udstyr.  Hver individuelle situation og aktuelle behov, er omdrejningspunktet for vores behandling.

Du vil få præsenteret mulighederne og vores anbefaling, og i fællesskab med dig, ligger vi en plan for hvad der videre skal ske.

Her kan du læse om de behandlinger, du typisk vil blive tilbudt hos os.

Er du en af de 10% af den danske befolkning som har tandlægeskræk eller bare er utryg, så sig det til os. På den måde giver du os de bedste betingelser, for at give dig en god oplevelse.

16 Tooth Protection

Implantater

Et implantat består af en kunstig tandrod i titanium, der sættes fast i knoglen, hvor efter der sættes en porcelænskrone. Det er også muligt at sætte en hel- eller delprotese på alt efter behov. Hos Klinik Stormly henviser vi i øjeblikket til klinik i Holbæk.

02 Tooth

Protese

En protese kan erstatte tænder som er gået tabt, fra en enkelt tand til alle. Det er en misforståelse, at har man kun få tænder tilbage, kan man lige så godt få trukket dem alle ud. Bare en enkelt tand, kan være en fordel. Den klare fordel ved en protese er at, den kan tages ud når den skal børstes.
Hos Klinik Stormly henviser vi til opstart af protese forløb og håndtere selv reparationer og udvidelser

10 Teeth

Broer

En bro kan erstatte en manglende tand, ved at sidde på tidstødende tænder. Kort fortalt er en bro flere sammenhængende kroner, som sidder fast på de to tænder ved siden af den manglende tand. En bro kan fremstilles i porcelæn eller en metallegering med påbrændt porcelæn.

09 Dental Crown

Kroner

En krone kan beskytte en meget beskadiget tand, og efterligne en intakt tand der bliver en naturlig del af dit smil. En krone er en slags hætte, der er udformet, så den passer til de omgivende tænder. Det kan være en god løsning, hvis du har en tand, der er for beskadiget til at blive genskabt med plast.

01 Tooth

Tandkøbsbetændelse

Børstet tænderne ikke helt rene, samles der skadelige bakterier på tænderne langs tandkødsranden. Hvis ikke bakterierne børstet væk, kan de vokse fast, og så dannes der belægninger (plak). De skadelige bakterier vil hurtigt vokse sig større, hvis belægningerne ikke bliver fjernet med f.eks. tandbørste, tandbørste og mellemrumsbørster.

04 Extraction

Rodbehandling

Rodbehandling er nødvendigt, når er hul er så stort, at det går ind i tandens nerve. Det kan ske hvis, man ikke har fået behandlet et mindre hul eller en knækket tand, som giver fri adgang til tandnerven og skaber betændelse. Det kan også være nødvendigt at rodbehandle, hvis du har følsomme tandhalse eller revnede tænder.

05 Cavity

Parodontose

Parodentose kommer af ubehandlet tandkødsbetændelse, det er en infektionssygdom, som angriber tandknoglen. Du kan have parodentose næste uden af mærke det, og den forværres så længe den ikke bliver opdaget og behandlet. I sidste ende kan en fremskrevet parodentose, føre til at tænderne bliver løse og ofte flytter sig i tandrækken og til sidst kan falde ud.

20 Tartar Tooth

Fyldninger

De fleste af os har haft hul i en tand og har derfor også en fyldning. Alt efter hullets størrelse og placering, kan man anvende tandfarvede plastfyldninger eller støbte restaureringer. Plastfyldninger er stærke og holdbare og egnede til mindre og middelstore fyldninger.

16 Tooth Protection

Implantater

Et implantat består af en kunstig tandrod i titanium, der sættes fast i knoglen, hvor efter der sættes en procelænskrone. Det er også muligt at sætte en hel- eller delprotese på alt efter behov.

Hos Klinik Stormly anvender vi Camlog-implantater, som er et gennemtestet tysk produkt.

Implantater er en god måde at få erstattet tænder, hvis man ønsker kunstige tænder, som minder mest om ens egne faste og naturlige tænder.

 

Sådan gør vi – trin for trin

Som ved alle andre behandlinger starter vi naturligvis altid med en undersøgelse. Denne undersøgelse suppleres med enten 2D el. 3D røntgen. Der vil være mulighed for at stille alle de spørgsmål du har brug for undervejs.

En implantatoperation tager mellem 30-45min, og afsluttes oftest med at der monteres en dækskrue oven på implantatet, som hjælper til at give tandkødet den rigtige udformning. Dækskruen kræver grundigt renhold, som du vil blive instrueret i.

10 dage efter operation, kommer du til kontrol og stingene fjernes. Efter ca. tre måneder, kæben og tandkødet heler sammen om implantatet, tages aftryk til den endelig restaurering.

Den endelige restaurering afleveres og monteres, 3-4 uger efter aftrykstagning og tager omkring 30min. Besøget afsluttes med en grundig instruktion i renhold af implantatet, da det har stor betydning for implantatet levetid.

 

Vil du vide mere om implantater, så ring til os. Det er helt gratis at spørge os til råds.

02 Tooth

Protese

En protese kan erstatte tænder som er gået tabt, fra en enkelt tand til alle. Det er en misforståelse, at har man kun få tænder tilbage, kan man lige så godt få trukket dem alle ud. Bare en enkelt tand, kan være en fordel.  

Den klare fordel ved en protese er at, den kan tages ud når den skal børstes.

 

Delprotese

En delprotese erstatter en eller flere naturlige tænder. Den sidder fast ved hjælp af bøjler som trykkes op omkring de naturlige tænder. Fordelen ved bøjlerne er at protesen sidder godt fast når den er i brug. Det gør delprotesen nemmere at styre, og den sidder bedre fast end en helprotese.

Ofte vil bøjlerne være synlige. Er man en af dem som ved med sig selv, at det vil påvirke lysten til at smile, vil forgyldte bøjler være en oplagt mulighed. 

 

Helprotese 

Med en helprotese kan man erstatte alle tænder i munden

Helprotesen sidder fast ved undertryk mellem slimhinden og protesen. Den suger sig fast, når man sætter den i munden og kan nemt tages ud ved renhold eller for natten.

Proteser er et billigt alternativ til broer og implantater, men kræver grundig overvejelse før man træffer sin beslutning. 

Vi giver dig alle oplysninger og vores anbefaling, så Du trygt kan træffe din beslutning på et oplyst grundlag

 

Vil du vide mere om proteser? Ring til os – det er helt gratis at spørger os til råds

10 Teeth

Broer

En bro kan erstatte en manglende tand, ved at sidde på tidstødende tænder. Kort fortalt er en bro flere sammenhængende kroner, som sidder fast på de to tænder ved siden af den manglende tand

En bro kan fremstilles i porcelæn eller en metallegering med påbrændt porcelæn.

 

Sådan gør vi – trin for trin:

Normal sætter vi en bro på over to-tre omgange. Ved første besøg slibes tanderne til under lokal bedøvelse.

Vi tager aftryk af tænderne, hvor broen skal sidde

Inden Du går, sættes en midlertidig tandfarvet bro på for at beskytte tænderne

Ud fra aftrykket fremstiller vores tandteknikker din bro, som passer præcist til dig

En bro skal renholdes lige som naturlige tænder. Du vil blive grundig instrueret i renhold, den dag din bro påsættes.

 

Har du brug for at vide mere om broer, så ring til os. Det er helt gratis at spørger os til råds.

09 Dental Crown

Kroner

En krone kan beskytte en meget beskadiget tand, og efterligne en intakt tand der bliver en naturlig del af dit smil.

En krone er en slags hætte, der er udformet, så den passer til de omgivende tænder. Det kan være en god løsning, hvis du har en tand, der er for beskadiget til at blive genskabt med plast.

Ofte anbefaler vi kroner efter endt rodbehandling og ved store tandfyldninger, der er ved at underminere selve tanden.

Kroner fremstilles specielt til dig, så de passer nøjagtigt til din tand, men selvfølgeligt også passer til de andre tænder i størrelse, udformning og farve.

Krone kan være fremstillet af guld, porcelæn eller en metallegering med påbrændt porcelæn.

 

Sådan gør vi – trin for trin:

Normal sætter vi en krone på over to omgange. Ved første besøg slibes tanden til under lokal bedøvelse.

Vi tager aftryk af tanden, hvor tanden skal sidde

Inden Du går, sættes en plasthætte på for at beskytte tanden

Ud fra aftrykket fremstiller vores tandteknikker din krone, som passer præcist til dig

Vi kan naturligvis påsætte flere kroner på én gang, hvis du har behov for det.

 

Har du brug for at vide mere om kroner, så ring til os. Det er helt gratis at spørger os til råds.

01 Tooth

Tandkødsbetændelse

Børstet tænderne ikke helt rene, samles der skadelige bakterier på tænderne langs tandkødsranden. Hvis ikke bakterierne børstet væk, kan de vokse fast, og så dannes der belægninger (plak).

De skadelige bakterier vil hurtigt vokse sig større, hvis belægningerne ikke bliver fjernet med f.eks. tandbørste, tandbørste og mellemrumsbørster.

Sidder belægningerne længe nok, vil de omdannes til tandsten. Den ujævne overflade på tandsten, vil fremme bakterievæksten. Belægninger og tandsten vil irritere tandkødet, som ses ved tiltagende rødme, hævelse og tendens til blødning ved tandbørstning, som tegn på begyndende betændelse.

Genkender du disse symptomer, er det tegn på begyndende tandkødsbetændelse (gingivitis).

 

Behandling af tandkødsbetændelse sker ved, at vi fjerner bakteriebelægningerne og tandstenen, samt giver dig en grundig instruktion i forebyggelse af tandkødsbetændelse.

Dit tandkød vil ret hurtigt blive sundt igen og normalt er der ingen varige skader.  God mundhygiejne vil ligeledes mindske risikoen, for andre behandlingskrævende sygdomme i mundhulen.

 

Det er ikke muligt selv at fjerne tandsten, så kontakt os ved behov for behandling    

04 Extraction

Rodbehandlinger

Rodbehandling er nødvendigt, når er hul er så stort, at det går ind i tandens nerve. Det kan ske hvis, man ikke har fået behandlet et mindre hul eller en knækket tand, som giver fri adgang til tandnerven og skaber betændelse. 

Det kan også være nødvendigt at rodbehandle, hvis du har følsomme tandhalse eller revnede tænder.

Betændelsestilstanden kan medføre stærke smerter og gøre tanden ekstra følsom for kulde og varme.

Inden behandling lægger vi en lokal bedøvelse, og derfor er behandlingen stort set smertefri.

Efter fjernelse af tandnerven og rensning af rodkanalen, udfyldes rodkanalen med et plastisk rodfyldningsmateriale og rodfyldningscement, for at undgå at der ikke kommer nye bakterier. Du kan opleve lette, forbigående symptomer et par dage efter din behandling.

05 Cavity

Parodontose

Parodentose kommer af ubehandlet tandkødsbetændelse, det er en infektionssygdom, som angriber tandknoglen.

Du kan have parodentose næste uden af mærke det, og den forværres så længe den ikke bliver opdaget og behandlet.

I sidste ende kan en fremskrevet parodentose, føre til at tænderne bliver løse og ofte flytter sig i tandrækken og til sidst kan falde ud.

Ved fund af tandkødslommer med en dybde på over 5mm foretages tandrodsrensning, hvor bakterier og tandsten fjernes fra tandkødslommen med henblik på at forhindre bakterierne i at angribe tandknogle

Det er en vanskelig og tidskrævende behandling, og da tandkødet er betændt og ømt, anbefales lokal bedøvelse.

Hvis tandkødslommerne er meget dybe, kan vi kun gøre tandrodsrensningen færdig ved at udføre en tandkødsoperation. 

I forbindelse med et parodentose forløb, kan tænderne se længere ud og de kan også føles lidt løsere. Det er helt normale symptomer, ligesom du også kan opleve at dine tænder er mere følsomme – især over for kulde og varme.

 

Parodentose, som kræver tandkødsoperation

Når vi foretager en tandkødsoperation, er formålet at stoppe sygdommens videre forløb i form af

  1. Mindske tandkødslommernes dybde
  2. Få overblik over tandroden og tandknoglen, så tandroden kan renses i bund
  3. Genopbygge tandknoglen, når det er muligt

 

Da det er nødvendigt at sy, udleveres en særlig mundskyllevæske, da du ikke må bruge tandbørste omkring de opererede tænder. Efter en uge fjernes sting, hvor du samtidig instrueres i hvordan du bedst muligt renholder dine tænder.

I særlige situationer, kan der være behov for at supplere den almindelige parodentosebehandling med antibiotika. Du vil få besked hvis behovet opstår, og antibiotika udskrives på recept af os.

 

Har du spørgsmål om parodentose, så ring til os – det er gratis og uforpligtende